Träningsövningar

Träna enklare, bli starkare med hjälp av våra databas för träningsövningar 

Vi har samlat massor av träningsövningar för dig i form av illustrationer. De flesta är enkla och effektiva träningsövningar. Dessa träningsrutiner ingår i våra färdiga träningsprogram.

Scrolla till höger för mer övningar under respektive kategori.

Träningsövning – mage

Träningsövning – rumpa

Träningsövning – armar

Träningsövning – axlar

Träningsövning – bröst

Träningsövning – rygg

Träningsövning -ben

Träningsövningar – en viktig pusselbit

För att uppnå resultat inom din träning är det viktigt att veta hur du utför dina träningsövningar. Det är just därför vi vill hjälpa dig med detta. Om du alltid fokuserar på att göra övningen korrekt utan att fuska så uppnår du resultat. Att lägga på mycket vikter där du inte riktigt klarar av att utföra övningen på rätt sätt leder bara till ökad risk för skador och att du inte tränar effektivt. Du måste helt enkelt få in tekniken för bästa resultat.

Swipa under varje meny för att hitta just din övning. Du kan även välja muskelgrupp om du vill veta mer om just träning för dina magmuskler, axlar, biceps eller vad det nu kan vara. Det finns även riktigt bra övningar som arbetar med hela kroppen. Övningar du kan göra var helst det passar dig. Om du känner dig redo för ett träningprogram, klicka på denna meny och testa.

Hur kommer man igång då?

Om du inte är en person som kommit igång på riktigt med din träning så finns det små tips på vägen mot ett liv med träning. Till att börja med, gå inte ut för hårt, ha inte för ambitiösa mål utan om detta skall bli en del av ditt liv så måste det ske på ett sätt som passar ditt liv i längden. Har du barn, ett jobb som kräver mycket eller annat som upptar tid och kraft så ska inte träningen vara något ångestframkallande måste. Det bör vara en del av ditt liv där du kommer ifrån en stund, där du prioriterar dig själv och ditt eget välbefinnande. Man måste ha den utgångspunkten. Att träna det du tycker är roligt är ju ganska självklart när man läser det rakt upp och ner. Men gör du det? Det finns massor av sätt som du kan träna och jag är säker på att det även finns något för just DIG. Häng inte bara med kompisen på sjukt jobbiga spinningpass, prova på andra träningsformer för det finns många. Att dansa, springa, styrketräna, gymnastik, köra pass är en liten del av vad du kan göra. Det viktiga är att du kommer tillbaka och ta fram den där positiva känslan.

Planera, planera..

Kanske lite tråkigt men att planera sin träning är mycket viktigt dels för att det ska bli av och dels för att det skall vara så effektivt som möjligt. Hur ser din vecka ut, var kan du få kvalitetstid med dig själv och din träning? Prata med dina närmaste så att inte detta blir ett hinder på vägen. För att få ihop vardagen är kommunikation rätt bra =) När du väl befinner dig på din träningsplats är det bra om du vet vad du ska träna, vilka träningsövningar. Detta låter så självklart men jag har själv många många gånger stått där i träningslokalen och hoppat på måfå mellan diverse träningsövningar. Inget bra. Det är där våra program kommer in i bilden. För ett träningsprogram är perfekt att följa om du vill träna effektivt och smart.

Ät rätt

Se till att ät bra innan och efter du tränar. Det inkluderar goda livsmedel och där du äter regelbundet. Du blir piggare och orkar mer. Se även till att dricka ordentligt med vatten. Självklara saker, men tåls att påminna sig om. På vår hemsida har vi under fliken recept massor av goda saker där vi har försökt få in så mycket nyttigt vi bara kan. Vi lovar att när du utför dina träningsövningar kommer det bli lättare när du ätit bra.

Mål

Sätt upp mål för dig själv att jobba mot. Träningen blir roligare när du upptäcker att du faktiskt kommer framåt och att det händer något. Att sätta mål kanske inte passar alla men det är en effektiv sporre att använda sig av. Däremot är det viktigt att målen ej är orealistiska. Sätt smarta konkreta mål som du kan uppnå. Att flumma till ett mål där du ”ska få bättre kondition” brukar inte vara optimalt. Konkretisera.

Belöna dig själv

Ibland behöver vi en liten extra push för att fullfölja vår träning. Här kommer lite tips på vad du kan göra för att fortsätta kämpa. OM du har pengar för det, uppdatera din garderob. Nu när du tränar och gör det så bra, varför inte köpa nya snygga kläder till dig själv. Du kan också köpa nya träningskläder när du ändå är igång, det skadar ju inte att se lite bättre ut när du tränar =)

Utmana dig

Vi har på träningsplatsen lagt till lite utmaningar som kan vara kul att testa med jämna mellanrum för att kunna testa dig själv i din träning. Ett riktigt bra och roligt sätt att motivera dig och följa din egen utveckling. Om du är tävlingsinriktad kan det också vara kul att utmana någon av dina kompisar. Det viktigaste är att det skall vara ett komplement i din träning och som kan motivera dig att fortsätta. Tränar du regelbundet kommer du även se resultat vilket alltid är fantastiskt roligt att se och följa. Vem vill inte det.

Träningsprogram

För att göra det enkelt för dig har vi tagit fram massor av träningsprogram (och träningsövningr) som du gratis kan ladda ner och ha med på din träning var du än är. Vi har träning inom alla nivåer och som tränar olika delar av kroppen eller hela kroppen i ett enda pass. Vi tar även tacksamt emot program från de som vill hjälpa oss att bli bättre. Alla program inkluderar de träningsövningar vi har. Kika här för våra träningsprogram.

Akta dig för skador

En viktig poäng när du utför dess träningsrutiner är att försöka undvika skador. Att skada sin kropp är både jobbigt och stressande. Några tips på vägen är att först och främst lära känna sin egen kropp, att förstå sin kropps begränsningar. Det handlar också om att veta vad dina svaga områden är och då undvika den typ av träning som kommer att driva hårt på det försvagade området.

Om du till exempel vet att du har knäproblem, undvik övningar som belastar knät för hårt. Huvudpoängen är att du måste erkänna för dig själv dina svagaste områden på din kropp. Om du inte långsamt kan stärka dessa områden måste du, för att undvika skador, undvika de aktiviteter som anstränger dom.

Men vilka är egentligen bästa träningsövningar?

De oändligt antalet övningar som man kan använda för sin träning är svåra att greppa ibland. En snabb överblick på gymmet och du kan se massor av rutiner och variationer. Men vet du vilka övningar som är de bästa?

Om vi fokuserar på övningar som tränar mest, så kan en stark kandidat för bästa titeln vara en träningsövning som är lättlärd och som riktar sig mot flera muskelgrupper och ger dig den praktiska styrkan och musklerna för att uppfylla dina fitnessmål. Övningar som inte kräver dyr utrustning ger extra poäng eftersom de kan utföras hemma, i parken, på hotellrummet etc.

Här är några av de bästa träningsövningar för dom som letar efter en enkel och effektiv kroppsövning.

Armhävningar – kan varieras och tränar bröst, armar, axlar och core

Squats – superövning för ben och rumpa

Utfall – Samma som ovan

Burpees – helkroppsövning med flås

Marklyft – mästaren av ryggövningar

Om du inte testat dom, gör detta och inkludera i ditt träningsprogram. Detta är enkla och effektiva övningar för att du ska hitta rätt i din träning. Försök att få in dessa i ditt program.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?