hur gör man chins

Träningsform

Styrketräning

Svårighetsgrad

4

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Fokusområde

Guide för hur du gör Chins

Chins är en välkänd övning för att primärt träna rygg och armar. Den är inte helt lätt att bemästra men de finns hjälpmedel som hjälper dig. I denna guide för hur du gör chins lär vi dig hur du utför övningen.

”Chins” är en typ av kroppsviktsträning som riktar sig mot musklerna i överkroppen, främst rygg, biceps och axlar. Chins utförs genom att dra upp kroppen mot en stång eller annan förhöjd yta. Låter enkelt men det krävs styrka för att bemästra denna övning.

Guide för Chins:

Utrustning

Du behöver en stång som kan stödja din kroppsvikt. Du kan använda en pull-up-stång på gymmet, en dörröppningsstång eller till och med en robust trädgren om den är säker och tillräckligt stark.

Steg för steg för att utföra Chins:

Stå under stången och ta tag i sången med ett underhandsgrepp. Handflatorna ska vara vända mot dig och dina händer ska vara ungefär axelbrett isär eller något smalare. Detta underhandsgrepp är det som skiljer en chins från en pull-up. Häng i stången med armarna helt utsträckta och fötterna ovanför marken. Din kropp ska vara rak och din core aktiverad.

Inled rörelsen genom att klämma ihop skulderbladen och dra upp bröstet mot stången. Håll armbågarna nära kroppen när du drar. Fortsätt att dra tills hakan är över stången och din övre bröstkorg är nära stången. Dina armbågar bör vara böjda vid denna tidpunkt. Sänk därefter långsamt kroppen tillbaka till startpositionen med armarna helt utsträckta. Kontrollera rörelsen för att arbeta excentriskt med musklerna.Utför önskat antal repetitioner. Börja med ett hanterbart antal reps, och öka gradvis när du blir starkare.

Tips:

Upprätthåll en kontrollerad och mjuk rörelse under hela övningen. Håll din core engagerad och din kropp rak under hela rörelsen.Använd inte benen för att hjälpa till i rörelsen. Fokusera på att använda din rygg och biceps för att dra dig upp. Om du inte kan utföra chins initialt kan du använda hjälpmetoder som motståndsband eller en kompis som hjälper till för att gradvis bygga upp styrkan.

Chins är en utmärkt övning för att bygga upp överkroppens styrka och är ofta inkorporerade i styrketräning och träningsrutiner. Träningsplatsen har flertalet program som inkluderar denna övning. Som med all träning är rätt form avgörande för att förhindra skador och säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av träningen.

Om du är ny på chins kan det ta lite tid att bygga upp den nödvändiga styrkan, så ha tålamod och konsekvent i din träning!

TRÄNINGSPROGRAM MED CHINS

Träningsprogram de 500

TRÄNINGSPROGRAM FÖR RYGG

träningsprogram rygg och axlar, axelprogram, ryggprogram, träningsrutin axlar, träningsschema axlar

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?