flyes övning

Träningsform

Hemmaträning, Kroppsviktsträning

Svårighetsgrad

3

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Ingen utrustning

Fokusområde

Flyes övning

Flyes övning är en bra träningsövning du kan utföra hemma eller på ditt gym. Det ultimata utförandet sker på bänk med du kan även utföra flyes på en matta, liggandes på golvet. Att utföra hantelflyes på marken är en variant av den traditionella hantelflyeövningen.

Utrustning som krävs

Hantlar, matta

Hur gör man övningen då?

Titta på bilden för startposition flyes övning. Ligg på rygg på marken eller med fördel på en matta med en hantel i varje hand. Dina fötter bör vara platt på marken och dina knän böjda. Håll hantlarna med handflatorna vända mot varandra.

Med lätt böja armar, för upp armarna mot topposition. Hantlarna skall vara ovanför axlarna med dina handflator invända mot varandra. Från toppläget, sänk försiktigt ner hantlarna kontrollerat till din startposition. Förslk känn sträckningen i bröstet. Upprepa övningen enligt ditt träningsprogram.

Utför övningen på ett långsamt och kontrollerat sätt där du försöker känna sträckning och sammandragning av bröstmusklerna. Andas in när du sänker hantlarna och andas ut när du lyfter upp dem igen. Upprepa rörelsen för önskat antal repetitioner.

Tips till flyes övning

Se till att din rygg är i kontakt med marken under hela övningen. Använd en vikt som gör att du kan utföra träningsövningen på ett kontrollerat sätt. Håll din core akriverad för att stabilisera din ryggrad. 

Genom att lyfta benen något från marken medan du utför rörelsen ger övningen en extra stabilitetsutmaning.

Lycka till!

LIKNANDE ÖVNINGAR

lutande bänkpress

TIPS PÅ TRÄNINGSPROGRAM

träningsprogram styrketräning

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?