Bänkpress, triceps, superövning för din styrketräning

Träningsform

Styrketräning

Svårighetsgrad

3

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Ingen utrustning

Fokusområde

Bänkpress

Bänkpress, denna välkända övning är en är superövning som arbetar med bröst, axlar och triceps. Många anser att träningsövningen är den mest effektiva övningen för att få överkroppsstyrka och muskelmassa eftersom det är den av de övre kroppsövningen som du kan lyfta mest i vikt. Ju mer du lyfter, desto större blir din bröstmuskulatur.

Hur gör man då?

 När du utför övningen Bänk press skall du börja med att kontrollera att stället, att det är i rätt höjd. Det är alltid bra att ha en kompis eller någon på gymet som kan hjälpa dig när du utför övningen. Du kan lyfta mer då du vågar mer och får hjälp när du lyfter. Följ sedan dessa enkla steg:

Setup. Ligg på rygg på bänken, med ögonen på skivstången. Lyft ditt bröst och pressa bak dina axelblad. Fötter skall vara platt på golvet.

Ta tag i skivstången. Håll i lite mer än axelbrett med basen av din handflata på skivstången med ett fullt grepp och raka handleder.
Ta ett stort andetag och lyft upp skivstången genom att räta ut dina armar. Flytta stången över axlarna med dina armbågar låsta.
Sänk baren. Sänk ner stången tills den når mitt på bröstet. Håll dina underarmar vertikala. Håll andan i botteläget.
Pressa upp skivstången tills den hamnar ovanför axlarna. Lås dina armbågar överst. Andas.

Tips

Som alla övningar finns det alltid risk för skador. Bänkpress är inte ett undantag utan det är relativt vanligt med axelproblem vid bänkpress. Så var försiktig och vid smärta eller liknande, sluta genast. Lycka till och glöm inte att betygsätt övningen så att du och andra kan se vilka övningar som funkar bäst.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?