hantelrodd på bänk

Träningsform

Styrketräning

Svårighetsgrad

4

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Bänk

Fokusområde

Hantelrodd på bänk 

En riktigt bra ryggövning där du primärt tränar den delen av ryggen som kallas ”lats” men även biceps. Alltså den övre delen av ryggen/skulderbladen. Hantelrodd är en övning där det är viktigt att du får in tekniken. Dvs viktigt att du väljer rätt vikt så att du först och främst fokuserar på att få till tekniken.

Utrustning som krävs

Bänk, hantlar

Hur gör man hantelrodd?

Använd en bänk och lätt vikt till en början. Stå som bilden visar, med ena benet/knät vilade mot bänken. Handen skall greppa tag i bänken (samma sida). Med den andra foten stadigt i golvet och magmuskulaturen spänd, skall du dra upp vikten från golvet snett bakåt. Försök dra upp vikten utan att du använder biceps för mycket. Det är ryggen som skall arbeta.

Fördelar med övningen 

Övningen hantelrodd på bänk är en av de bästa styrketräningsövningarna för en stark rygg då den är så fokuserad i sin rörelse. När du står i din position för att utföra övningen, tänk på hur otroligt stabil och balanserad övningen är. Dvs den fokuserar ordentligt på de muskler som tränas. Kan jämföras med utförandet av bänkpress med fötterna på bänk istället för på golvet, ett helt annat fokus.

En annan fördel med övningen hantelrodd på bänk som du kanske inte tänkt på är att övningen faktiskt går att variera. T.ex. kan du i övningen föra upp hanteln rakt upp och aktiverar då mer den övre delen. Längre bak mot höften aktiverar bakre delen.

Inkluderar denna fantastiska övning i ditt nästa ryggpass. så kommer du uppleva stora förändringar i din ryggmuskulatur! Den bygger verkligen muskler.

LIKNANDE ÖVNINGAR

Stående militärpress med skivstång, deltoid
ryggövning, ryggresning diagonal, ryggträning hemma

TIPS PÅ TRÄNINGSPROGRAM

träningsprogram rygg och axlar, axelprogram, ryggprogram, träningsrutin axlar, träningsschema axlar

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?