träningsövning armhävningar, push-ups, diamant pushups

Träningsform

Hemmaträning, Kroppsviktsträning

Svårighetsgrad

3

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Ingen utrustning

Fokusområde

Träningsövning Armhävningar

Armhävningar är en klassisk övning som de flesta klarar av. Träningsövningen tränar bröstet, din axlar, triceps och core. Det finns en mängd av variationer på denna populära övning. De finns mängder av variationer och nedan har vi listat några. Få inte panik dock om du inte klarar av att genomföra en vanlig armhävning. Börja i så fall att utföra övningen med lutning mot exempelvis en vägg. Tekniken är exakt densamma som ovan, bara du är mer upprätt.

Vanliga Armhävningar

Placera dina händer på marken något bredare än axelbredden. Sänk ner dig själv tills bröstet nästan berör golvet. Se till att du håller din kropp i en rak linje genom hela rörelsen genom att klämma ihop din sätesmuskulatur (rumpa) och spänndina magmuskler som om någon skulle slå dig i magen. Håll dina armbågar nära din kropp.

Diamant armhävningar

Dina båda händer skall tillsammans forma en diamant. Dvs håll de tätt ihop och låt tummarna och pekfingrarna beröras. I denna typ av armhävning ökar belastningen på triceps än vid vanliga armhävningar.

Breda armhävningar

Händerna brett isär. Här involveras bröstmuskeln mer än vid vanliga.

Excentrisk armhävning

Startposition, stå på knä. Fall framåt och försök med en mjuk landning där du böjer armarna till du uppnått nedersta läget.

LIKNANDE ÖVNINGAR

flyes övning

TIPS PÅ TRÄNINGSUTMANING

utmaning armhävningar, träningsutmaning, hemmaträning

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?