axelpress med hantlar

Träningsform

Styrketräning

Svårighetsgrad

3

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Hantlar

Fokusområde

Axelpress med hantlar

När man tränar för att få en starkare överkropp är det viktigt att axlarna får en rättvis uppmärksamhet. Att bara fokusera på armarna exempelvis kommer bara få din överkropp att se konstigt obalanserad ut. Vägen till breda, starka axlar en enkel att börja med. Axelpress med hantlar eller axelpress är en mycket bra start.

Om du vill ha en övning som optimalt tränar dina axlar så är denna övning perfekt. Axelpress med skivstång är naturligtvis en bra utmanare. Fördelen dock men att använda hantlar snarare än en skivstång är att du säkerställer att varje sida av din kropp tränas/växer lika mycket, eftersom troligtvis har samma kilon i bägge händer =) Annars så får du göra om och göra rätt.

 Axelpress är som sagt en riktigt bra övning för dina axlar. Övningen kan utföras på olika sätt, sittandes, ståendes med skivstång eller med hantlar. Denna gång har vi valt att fokusera på axelpress med hantlar som du utför stående.

Hur gör man då?

Börja med att välj hantlar där du kan utföra övningen kontrollerat. Om du hanterar tyngre hantlar finns risk för skador. Stabilisera bålområdet och höj hantlarna till axelhöjd såsom bilden visar. Handflatorna skall vara vinklade från dig. Pressa upp hantlarna samtidigt som du håller bak skuldrorna.

Tips

Lycka till och glöm inte att betygsätt övningen så att du och andra kan se vilka övningar som funkar bäst.

Bonusövning: Axelpress med en hantel

För dom som har friska axlar och förmågan att pressa över huvudet kan en-arms hantelspressen vara en av de bästa övningarna för att bygga större axlar samt kroppsstyrka. När du arbetar med hantelpress med 2 hantlar måste din underkropp stödja båda hantlarna, men när du släpper en av dem och bara trycker upp en över huvudet behöver din kropp bara stödja vikten på den hanteln. Detta betyder att du borde kunna använda en tyngre belastning. När det gäller styrka och muskeltillväxt är det här skillnaden. Du får också extra fördelar då du utför assymetriskt arbete då (man tränar en sida åt gången), tvingar därmed ditt core område att stabilisera och arbeta hårdare.

Denna övning kan utföras stående och sittandes. Var dock nogrann med ryggen, börja lätt för att få in tekniken.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?