step ups på bänk, benträning, rumpa

Träningsform

Hemmaträning, Kroppsviktsträning

Svårighetsgrad

3

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Ingen utrustning

Fokusområde

Step ups på bänk

Step ups på bänk är en enkel träningsövning med fokus på din rumpa (sätesmuskeln) och dina benmuskler, då i synnerhet framsida och baksida lår. Om övningen utförs korrekt så får man bra kontakt med dessa muskelgrupper, vilket kan vara svårt. Övningen är bra då man enkelt med hjälp av vikter kan öka belastningen.

 Hur gör man då?

Om du är nybörjare på träningsövningen Step-ups kan det vara lämpligt att börja utföra övningen utan vikter och med en bänk/bräda som är lite lägre för att få in tekniken. En måttstock är att använda en bänk/bräda/låda som där knät böjs i 90 grader när du står med foten på den. Börja med att kliva upp med ena benet explosivt, exempelvis till högerben. Lyft sedan ditt vänstra knä tills dess att du har detta knä i 90 grader. Högerbenet är här helt sträckt. Gå sedan ner kontrollerat, dvs bromsande där du böjer ditt högra ben och sänker den vänstra foten ner mot golvet.

 Tips

Et förslag på träningsrutin är 15 reps per ben, 3 sets. Använd vikter eller kettle bells för att öka belastningen när du klarar detta.

Lycka till och glöm inte att betygsätt övningen så att du och andra kan se vilka övningar som funkar bäst.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?