sittande tricepspress

Träningsform

Styrketräning

Svårighetsgrad

3

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Hantlar

Fokusområde

Sittande tricepspress

Sittande tricepspress är en mycket bra övning för att träna triceps. Vissa har denna övning som absolut favorit, med alla rätt. Tricepspress över huvudet är väldigt effektiv för att fokusera på triceps, den är enkelt och effektiv och kräver enbart en bänk och en hantel. Som vanligt rekomenderar vi dig att fokusera på att göra övningen korrekt och inte att maxa på med vikt.

Vilka muskler tränar tricepspress?

Tricepspress är en övning där triceps tränas. Övningen kan utföras med en hantel enligt denna beskrivning men du kan även använda skivstång eller viktplatta. Man kan även utföra övningen ståendes.

Vilken utrustning krävs för sittande tricepspress?

Hantlar

Hur gör man sittande tricepspress?

Sitt ner på en bänk med ryggstöd och greppa tag i en hantel med båda händerna. Håll hanteln på armslängds avstånd över huvudet. Handflatorna skall vara vända inåt. Detta är din startposition.

Håll överarmarna nära huvudet (armbågarna inåt), sänk hanteln bakom huvudet så långt du kan utan att dina överarmar byter position. För tillbaks armarna till utgångsläget genom att använda triceps när du höjer hantel. Andas ut när du utför det här steget. Upprepa för den rekommenderade mängden upprepningar.

LIKNANDE ÖVNINGAR

dips på bänk för snygga armar

TIPS PÅ TRÄNINGSPROGRAM

träningsprogram triceps, träningsrutin armar, träningsprogram armar

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?