Magövningar - bästa övningarna för dina magmuskler

Magövningar – Våra bästa magövningar för starkare och snyggare mage samt  utmaningar och träningsprogram. Här kan du hitta magövningar både för gymmet och övningar som du kan ta med på din arbetsresa eller ditt hemmaträningsprogram. Om du vill komma igång med din magträning har vi stor variation. Håll till godo.

fällkniven för dina magmuskler

Fällkniven

En superövning för att stärka bålen samt en träningsövning där du förbättrar rörlighet i höft och rygg.

Plankan knä mot armbåge

Knä mot mage/Bendrag

En magövning vi verkligen rekomenderar. Ställ dig med fötterna och händerna i golvet eller matten. Spänn magen, sänk rumpan och kör!.

omvänd planka

Omvänd planka

Tänk plankan. Fast omvänd. Där har du denna effektiva magövning som hjälper dig att bugga en stark bål. Ju länge du håller, desto jobbigare =)

cykelcrunch

Cykelcrunch

Älskar denna magövning. Du arbetar både med de raka och sneda magmusklerna. En bra övning som garanterat för dig att arbeta med dina magmuskler. Den känns!

planka med axelklapp

Planka med axelklapp

Plankan känner vi alla till. En klassik magövning som verkligen förtjänar sitt rykte av att vara en fantasikt magövning. Lägg på axelklapp på denna övning och du har Planka med axelklapp.

nedåtlutad planka

Nedåtlutad planka

Ytterligare en variant på klassiska plankan. Denna gång nedåtlutad. Testa!

magövning hängande

Magövning hängande

Ni som testat denna övning vet att denna verkligen är effektiv. Jobbig men sjukt bra för dina magmuskler. Om du inte orkar, böj benen. Orkar du med raka, kör på!

träningsövning flutter kicks, magträning, muskler, magmuskler

Flutter kicks

Flutter kicks är bra för sneda och raga magmuskler. Övningen gör du liggandes på rygg med benen pendlande mellan rakt läge och benen ihop som ett kors. Ju högre du utför denna pendlande övning, desto jobbigare.

liggande benlyft på rygg, magmuskler, ryggövning

Liggande benlyft på rygg

Denna övning är en absolut favorit som vi rekommenderar. Lägg er på rygg, håll armarna vid sidorna och för benen upp och ner. För att aktivera dom sneda magmusklerna kan ni även gå ner med benen lite åt vänster respektive höger.

plankan med benlyft

Planka med benlyft

Ytterligare en variant av plankan. Glöm inte att försöka bildaa en rak linje. Lyft ena benet från marken samtidigt som du försöker spänna de inre magmusklerna. Här tränar du raka, sneda och inre magmusklerna i en enda övning!

Träningsövning V-sitt

V-sitt

V-sitt är en rätt tuff övning men riktigt bra för dina raka magmuskler. En statisk övning där du helt enkelt försöker bilda ett V från sidan. Försök hela tiden spänna magmuskulaturen och luta dig bakåt för att hitta rätt balans i övningen.

plankan väderkvarnen

Plankan Väderkvarnen

Med armhävningsposition som grundposition utför du denna övning. Rotera kroppen och för upp ena armen mot taket. För sedan tillbaks armen och utför samma rotering med andra armen. En övning som arbetar med de sneda magmusklerna. Testa!

benindrag på medicinboll

Benindrag på medicinboll

Här behöver du en medicinboll som utrustning. Övningen arbetar med dina raka och sneda magmuskler. Kan vara svårt att få till övningen i början med om du får till rörelsen är den verkligen en kanonövning då du konstant måste kämpa med positionen/rörelsen.

höftlyft

Höftlyft med spark

En magövning som vi absolut tycker ni ska testa.

Magböjning med hantlar

Sneda crunch med hantlar

Magövning som arbetar effektivt med de sneda magmusklerna. Enda som krävs är 2 hantlar. Lägg till denna övning i ditt hemmaträningsprogram.

Bonus - tips på träningsprogram för dina magmuskler

5 minuters magrutin, 5 minuters hemmaträning

Den perfekta magrutinen

Träningsplatsen har tagit fram en träningsrutin för dina magmuskler som vi verkligen rekomenderar. Programmen innehåller endast 5 övningar och är kort effektivt. Programmet består av Mountain Climbers, Saxen, Flutter Kicks, V-sitt och Situps.

Plankan utmaning, träningsutmaningar, utmaningar träning, plankan challenge, magträning utmaning

14 dagar med Plankan

14 dagar med Plankan är en träningsutmaning där du under 14 dagar, varje dag, utför plankan. Från dag 1 där du börjar med 15 sekunder till dag 14 där su slutar på 60 sekunder.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?