Träningsform

Hemmaträning, Kroppsviktsträning

Utrustning

Ingen utrustning

Tränare

Träningplatsen

Nivå

Medium

Programlängd

1 Träningspass

Fokusområde

Träningsprogram ben och rumpa

Träningsprogram ben och rumpa är ett 5 minuters program som inte kräver några vikter eller annan utrustning, bara din egen kroppsvikt. Fokus är som du förstår ben och rumpa där vi lagt som förslag 1 rond men känner du att du klarar mer, kör ett extra varv. Om du är osäker på hur övningarna utför, klicka på respektive övning för mer detaljerad information. Fokusera som alltid på att göra rätt, slarva inte för att utföra så många som möjligt.

Att träna ben och rumpa kan ha flera fördelar:

Ben- och rumpövningar såsom knäböj och utfall är sammansatta rörelser som engagerar flera muskelgrupper. Genom att införliva dessa övningar i din träningsrutin kan du förbättra din totala styrka och uthållighet.

Genom ökad muskelmassa kan du dessutom få ökad definition i dina ben och rumpa.

Många idrotter kräver styrka och explosivitet i underkroppen vid exempelvis sprint, hopp och sparkar. Genom att träna ben och rumpa kan du förbättra din atletiska prestation.

Att bygga muskelmassa kan även öka din ämnesomsättning. Att öka sin ämnesomsättning innebär att du förbränner fler kalorier även när du inte tränar.

Starka ben- och rumpmuskler kan även hjälpa till att förbättra din balans, stabilitet och hållning. Det här bidrar till att minska risken för skador i det dagliga livet eller under fysisk aktivitet.

SUMMERING

Muskelbyggande
Fettförbränning
Svårighetsgrad

SUMMERING PROGRAM

(Klicka på respektive övning för mer info)

1 min knäböj/squats

Om du kan, gå djupt ner. 

1 min utfallssteg

Gå varannat ben. 

1 min knästående benpress

1 min upphopp

1 min breda knäböj med marktouch

DU KOMMER OCKSÅ ÄLSKA

Träningsprogram morgonpasset
Träningsprogram tonad mage

ÄR DU ERFAREN INOM TRÄNING?

Träningsplatsen söker dig som har erfarenhet inom träning och som vill dela med dig av dina träningsprogram. Vill du bidra med din kunskap, inspirera och motivera våra läsare så hör av dig till oss.

DELA DIN FRAMGÅNG

Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina framsteg, hitta motivation och inspirera andra människor över hela Sverige som följer detta program. #traniningsplatsen

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?