Benövningar – de bästa övningarna för dina ben, träningsprogram och artiklar. 

Vi har samlat träningsövningar, träningsprogram, artiklar och utmaningar för din benträning på samma ställe. Håll till godo.  

Träningsövning Benböj

Knäböj / Squats är en superövning för dina benmuskler, med eller utan vikt. 

Bilden visar benböj utan vikter vilket är en riktigt bra hemmaträningsövning för dina benmuskler. Benböj kan dock varieras mycket och det vanligaste är att du har en skivstång bakom nacken. En klassisk basövning som är ett måste i din benträning enligt oss. En favorit bland benövningar.

För att veta mer kring benövningen, klicka på nedan länk.

utfallssteg, hemmaträning, träna hemma, rumpa

Utfallssteg – en kanonövning för ben och rumpa

En benövning som även arbetar mycket med sätesmuskulaturen, vaderna, din balans samt bålstyrkan. Det vanligaste är att utför övningen med en skivstång bakom nacken men man kan även göra övningen utan några vikter. En mycket effektiv övning som vi rekommenderar, bonus utan insättningskrav.

För teknik och utförande, klicka på nedan länk.

utfallshopp sidan

Utfallshopp åt sidan – teknik och balans för benmuskler och rumpa

En benövning som kräver en del övning innan du får in tekniken. Här tränar du ben och rumpa, men även balans och koordination. En perfekt övning för hemmaträning.

För mer information kring denna övning, klicka på nedan länk.

upphopp bredbent

Upphopp bredbent – en variant av vanliga upphopp för rumpa och insida lår

Antar att ni provat övningen upphopp, men har ni testat att stå lite mer bredbent med bena när ni utför övningen? Testa denna övning nästa gång du tränar ben, lämpar sig perfekt för hemmaträning, träning på hotellet eller i stugan.

För information kring övningen, teknik och utförande. Klicka på nedan länk.

träningsprogram hemma ben, hemmaträning, benträning, rumpträning, träna ben hemma, hemmaträning ben, benmuskler, hur få benmuskler

Träningsrutin ”ABSOLUT Ben”, effektivt träningsprogram med fokus dina benmuskler.

Denna träningsrutin är nivå Tuff och är en perfekt rutin om du effektivt vill träna ben och inte har så mycket tid. Rutinen består av 6 övningar som du kör i rad, 3 ronder totalt eller mer beroende på din nivå.

För mer information kring programmet samt hur du enkelt kan ladda ner det, klicka på länken nedan.

bulgariska utfall, ben, rumpa, snygg rumpa

Bulgariska utfall – ben, rumpa, bål och balans i ett

En superövning när den utförs korrekt. Den arbetar främst med din sätesmuskulatur men även med framsida lår och dina balans. Om du står längre fram med foten aktiveras rumpan mer och vice versa. En övning som du garanterat skall slänga in i din benrutin.

För information kring teknik och utförande, klicka på nedan länk.

träningsprogram ben och rumpa

Träningsschema ”5 minuter ben och rumpa”

Om du har ont om tid och vill slänga in ett program för ben och rumpa är detta ultimat. Träningsrutinen består av 5 st enkla men effektiva övningar som alla kan utföras utan vikter. Dvs på hotellrummet, i stugan eller hemma. Övningarna är knäböj, utfallssteg, knästående benpress, upphopp och breda knäböj med marktouch.

För illustrationer samt hur du enkelt kan ladda ner programmet, se nedan länk. Då kan du med fördel ta med dig rutinen var du än är. Lycka till!

höga knän, träningsövning, kondition

Höga knän – en bra övning för uppvärmning inför dina benövningar

Höga knän är lite bortglömd men är en riktigt bra övning för att du skall komma igång med ditt träningspass. Övningen kickar igång kroppen och passar bra som uppvärmning. Träningsövningen ökar dessutom din kondition.

För information kring teknik och utförande, klicka på nedan länk.

träningsövning burpee, en träningsövning som arbetar med konditionen

Burpees – en kombination av många muskler i en övning

En övning ni säkert känner igen och har utfört. Den arbetar inte primärt med dina benmuskler med detta är en av många muskler som innefattas i övningen. Förutom detta tränas balans, rörlighet och kondition. Det finns några sätt att göra övningen lättare samt tuffare. Bland annat kan man utföra den under en bar där du i upphoppet greppar tag i denna och utför en chins. Tufft som tusan.

Läs mer om övningen nedan.

utfallsgång

Utfallsgång – jobbigt, smärtsamt men supereffektivt

En av de övningar som många PTs använder sig av när de skall köra med sina kunder. Utfallsgång kräver endast 2 hantlar och ett starkt psyke, då tar övningen allra bäst. Övningen är snarlik utfall men här fortsätter du gå framåt. En av de benövningar som vi verkligen rekommenderar, men se upp med tekniken så att du inte skadar dig.

Vill du ha mer information kring tekniken och hur du bäst utför övningen, klicka på nedan länk. Lycka till!

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?