Bröstövningar – träna bröst på gymmet eller hemma

Är ni redo för lite bröstövningar? Träningsplatsen har tagit fram de enligt oss bästa bröstövningarna för din träning. Vissa övningar kan enbart utföras med redskap såsom bänk, skivstång och hantlar, andra med enbart din kroppsvikt. 

lutande bänkpress

Lutande bänkpress – Teknik och hur du utför övningen

Bänkpress med lutning tränar framför allt den övre delen av bröstet men även triceps, axlar och underarmar.

I denna övning är det viktigt att få in tekniken innan du ger dig på de tyngre vikterna. Bänkpress med lutning kan du läsa mer om här.

flyes övning

Flyes träningsövning – Lär dig utföra flyes med hantlar

Flyes med hantlar är en effektiv styrketräningsövning. Övningen är främst en styrkeövning, en isolerande sådan, för bröstmusklerna.

Flyes finns i olika utföranden ex. flyes med hantlar på bänk och liggande flyes. Läs mer hur du utför den senare här.

träningsövning armhävningar, push-ups, diamant pushups

Armhävningar – teknik och utförande

Armhävningar, en klassisk övning som alla känner väl till. Men har du provat flera varianter av övningen? Vi ger dig massor av valmöjligheter till denna grymma övning som du kan utföra var som helst.

utmaning armhävningar, träningsutmaning, hemmaträning

Träningsutmaning – Armhävningar 

Gillar du utmaningar i kombination med armhävningar? Då är denna utmaning för dig. Ladda ner programmet, tagga dina vänner och kör igång. Klarar du utmaningen kommer du efter 30 dagar ha utfört hela 1 500 armhävningar. Inte illa!

Bänkpress, triceps, superövning för din styrketräning

Bänkpress – En bra bröstövning för bröstmusklerna

Vi kan ju inte skriva om bröstövningar utan träningsövningen bänkpress. I denna övning är det viktigt med rätt teknik. Har man kört denna övning länge kan man lägga på tung vikt, är man nybörjare bör man gå försiktigt fram. Det finns som alltid risk för skador, framför allt i axlarna.

träningsprogram armhävningar

Träningsprogram med fokus armhävningar

Vi kan verkligen rekommendera detta träningsprogram som verkligen arbetar med dina bröstmuskler. Programmet kan utföras hemma, i parken eller var som helst egentligen där du kan utföra armhävningar. Rutinen går ut på att utföra olika typer av armhävningar, smala, breda, hindu etc.

Kryssdrag

En övning som arbetar mer isolerat med dina bröstmuskler är övningen kryssdrag/kabelflyes. För detta krävs sk. ”kabeltrissa” som finns på de allra flesta träningslokaler. Greppa tag i kabeltrissan med båda händerna och ta ett steg framåt med ena beneMed lätt framåtlutning skall du med hjälp av lätt böjda armar dra kabeltrissan framåt.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?