Axelövningar - Guide till de bästa övningarna

Våra bästa axelövningar för snyggare och vältränade axlar. Scrolla ner bland våra övningar som alla tränar just axlar. Klicka in på respektive övning för mer info. Som bonus lägger vi även till de mest populära träningsprogrammen länsgt ner för dina axlar. Många av dessa övningar kan du träna hemma med hjälp av hantlar eller skivstång.

axelpress med hantlar

Stående axelpress med hantlar – effektiv axelövning

Om du letar efter en axelövning som optimalt tränar dina axlar så är denna övning riktigt bra. Axelpress med skivstång är naturligtvis en bra utmanare, men denna är också bra för din axelträning.

Vill du veta mer om teknik och utförande kring denna övning, klicka på nedan länk.

hantellyft framåt

Hantellyft framåt – bra övning för axlarnas framsida

En axelövning som arbetar med axlarnas framsida. Övningen utförs med hantlar alternativt en viktskiva. En övning som hjälper dig få snyggare axlar. Som vanligt är det dock viktigt att få in tekniken innan du går på tyngre vikter för att undvika skador samt maximera effekten av en korrekt utförd övning.

För mer information, se nedan knapp.

träningsövning-axlelpress

Sittande axelpress – en riktigt bra övning för axelträning

Axelpress är kanske den bästa övningen för dina axlar. Vi tycker kanske stående axelpress med skivstång är allra bäst men denna är helt klart en utmanare. Se till att utföra övningen korrekt, ta det lugnt med vikterna innan du fått in tekniken. Då är övningen effektiv och bra.

För mer information kring teknik och utförande, klicka på nedan länk.

Stående militärpress med skivstång, deltoid

Stående militärpress med skivstång – den mest ultimata av alla axelövningar?

Av många är stående militärpress övningen nummer 1 av axelövningar. Inte så konstigt då den är mycket effektiv. Försök som alltid få in tekniken korrekt innan du lastar på med tunga vikter. Annars finns risk för skador. Denna övning kan även utföras sittande på en träningsbänk.

Vill du veta mer kring övningen, teknik och utförande. Läs mer nedan.

hantel till haka

Drag till hakan med hantlar / Upprätt rodd

En övning där du skall vara försiktig med, pga skaderisken. Många utför övningen med skivstång. Denna ryggövning tränar övre delen av rygg samt axlarna. Ha låga vikter till den början och var noga med tekniken

Vill du veta mer kring övningen, teknik och utförande. Läs mer nedan.

armhävning med hantelrodd

Armhävning med hantelrodd – många muskler i en övning

Denna träningsövning fokuserar inte enbart på axlarna utan arbetar även med bröst- och ryggmuskulaturen, bålen och triceps. Utgångsläget är som en vanlig armhävningsposition, men vid den uppåtgående rörelsen fortsätter du upp med ena armen och hanteln. Se illustrationen.

Vill du veta mer om denna övning, teknik och utförande. Klicka på nedan knapp.

Stående sidohandellyft – en klassiker 

Här tränar du primärt den mellersta delen av axeln. Många väljer att luta kroppen fram något för att bättre känna hur axlarna arbetar. Tänk dock på att ej välja för tunga vikter för ett bra utförande. Det viktiga är att fokusera på ett striktare utförande där du eftersträvar kontakt med axelmuskulaturen.

Vill du veta mer om denna övning, teknik och utförande. Klicka på nedan knapp.

sittande sidohantellyft

Sittande hantellyft åt sidan

En bra isolationsövning med fria vikter som även kan utföras stående. Denna axelövning fokuserar på utsidan av axlarna. En övning för att uppnå väldefinierade axlar. Teknik före tyngd är det som gäller i denna övning.

Vill du veta mer om denna övning, teknik och utförande. Klicka på nedan knapp.

Bonus - tips på träningsprogram för dina axlar

träningsprogram rygg och axlar, axelprogram, ryggprogram, träningsrutin axlar, träningsschema axlar

Träningsprogram med fokus rygg och axlar

Träningsrutinen ”Rygg och axlar” är ett program med fokus på just rygg och axlar. Programmet består av 6 olika övningar som skall utföras i en rond. Totalt rekommenderar vi 3 varv. Träningsrutinen kan laddas ner GRATIS på vår hemsida och kan då enkelt tas med till din träning.

För mer information kring träningsschemat, klicka på nedan länk.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?