Rumpövningar - bästa övningarna för din rumpa/sätesmuskel

Våra bästa rumpövningar för sätesmuskeln för en starkare och snyggare rumpa. Klicka in på respektive övning för mer info. Scrolla längst ner för bonusträningsprogram för just rumpan.

step ups på bänk, benträning, rumpa

Step ups på bänk – en riktigt bra rumpövning

En enkelt och effektiv träningsövning med fokus på sätesmuskeln och dina benmuskler. Kan utföras hemma eller i din träningslokal. Tänk på hållningen.

För mer info kring denna övning, teknik och utförande med text och illustration, klicka på nedan länk.

sidoutfall

Sidoutfall – får du inte tekniken är denna super

Om du har utfört övningen squats/knäböj så har du nästan gjort denna övning. Skillnaden är att du i nedåtgående rörelsen tar steget åt sidan. Denna övning är jättebra för sätesmuskeln, prova.

Mer om tekniken med brskrivning och illustration få du via nedan knapp.

upphopp bredbent

Bredbent upphopp – en övning för insida lår och rumpan

Ett komplement till den klassiska övningen upphopp. Med benen bredare isär tränar du framför allt rumpan och även insida lår. En mycket bra övning och har du inte testat skall du nog lägga till denna i dina rumpövningar.

Mer om övningen, tekniken du ska tänka på och illustration nedan.

Knäböj med skivstång

Knäböj med skivstång – en klassiker

Hur jobbig som helst, men en fantastisk övning för sätesmuskeln. Fokusera alltid på att göra övningen korrekt för att undvika skador.

Mer om övningen, tekniken du ska tänka på och illustration nedan.

utfallshopp sidan

Utfallshopp åt sidan – enkelt och effektiv

Ännu en effektiv och bra övning för sätesmuskeln och dina benmuskler. Enkelt att göra och kan utföras var som helst det passar.

För mer information kring träningsövningen med illustration och beskrivningar, klicka på nedan knapp.

höftlyft

Höftlyft med spark – en bra övning där tekniken är viktig

En variation på övningen höftlyft där skillnaden ligger i sparken i slutet. I denna övning är det viktigt att verkligen känna efter i dina muskler, bålen, sätesmuskeln etc.

För mer information om tekniken och utförandet, klicka på nedan knapp.

upphopp

Upphopp – en klassisk övning för ben och rumpa

En riktigt effektiv övning som inte bara arbetar med just sätesmuskeln utan även ben, core och din kondition. Tänk på hållningen när du utför övningen.

För mer info kring hur du utför övningen, klicka nedan.

utfallsgång

Utfallsgång – steg för steg

Utfallsgång med hantlar är en träningsövning för sätesmuskeln och låren. Övningen tillhör en av våra favoriter då den verkligen tar! Har du inte gjort den tidigare lovar vi träningsvärk =)

bulgariska utfall, ben, rumpa, snygg rumpa

Bulgariska utfall – superövningen för sätesmuskel

En variant av utfall men denna gång med ditt ben enligt vår illustration. Din balans arbetar, din core, rumpa, lår och vader. Testa hemma eller i din träningslokal.

För ytterligare information om vad du ska tänka på, klicka på länken.

utfallssteg, hemmaträning, träna hemma, rumpa

Utfall – definitionen av hatkärlek

Om du söker en riktigt bra övning för din rumpa är detta en given favorit. Den är effektiv och rätt jobbig om man utför den korrekt. Tekniken är alltid viktigt så även i denna övning.

Vill du veta mer om utfall, teknik och utförande. Klicka på länken nedan.

x hopp

X-hopp/Jumping Jacks – Explosiv styrka

X hopp eller Jumping Jacks har du säkerligen utfört men kanske glömt bort i alla dessa träningsövningar. Denna övning bränner ordentligt och är en explosiv som framför allt tränar rumba, främre lår och höft.

Träningsövning Benböj

Squats/benböj – klassikern

Behöver kanske inte nämnas utan denna övning är en självklarhet när du vill träna sätesmuskeln. Riktigt bra övning där du arbetar ordentligt med din rumpa. Fokusera som vanligt på att utföra övningen korrekt för att unvika skador.

knästående benspark

Knästående benpress – fokus ben och rumpa

En enkel övning som du kan inkludera i ditt hemmaträningsprogram eller ta med på din jobbresa. Kräver enbart din kropp och något skönt för dina knän, sen är det bara att köra! Enkelt och effektivt.

Bonus - rekomenderade träningsprogram för din rumpa

träningsprogram ben och rumpa

Träningsrutin 5 minuter ben och rumpa – snabbt och effektivt

En rutin vi har tagit fram för dig som inte alltid har tiden till din fördel. 5 minuter á 5 klassiska rumpövningar. En rutin vi verkligen rekommenderar.

För att ladda ner träningsrutinen gratis, klicka på nedan länk. Lycka till!

Träningsprogram hemma rumpa

Träningsprogram ABSOLUT rumpa – inget mer behöver sägas

En träningsrutin vi har tagit fram för maximal träning av sätesmuskeln. Vi har skapat ett program där du i ett flöde utför 9 övningar. Ett superprogram enligt oss.

Ladda ner träningsschemat gratis via länken nedan. Lycka till!

squats träningsprogram

Squatsdax – träningsprogram med fokus knäböj

Det finns många rumpövningar men squats är väl den mest kända. i detta träningsprogram har vi valt att enbart fokusera på olika variationer av superövningen squats/knäböj. Vi utlovar garanterad träningsvärk.

Ladda ner programmet gratis och enkelt via länken nedan.

Varför ska man träna sätesmuskeln?

Träning av sätesmuskeln kan ge flera fördelar för din allmänna hälsa och ditt välbefinnande.

Här är några anledningar! Sätesmusklerna är en av de största musklerna i din kropp. Att stärka rumpan kan förbättra din totala underkroppsstyrka, stabilitet och balans. Håller du på med andra aktiviteter kan alltså sätesmuskeln även bidra till att förbättra din prestation i dessa fysiska aktiviteter exempelvis löpning & fotboll.

Att träna dina sätesmuskler med regelbundna övningar såsom knäböj eller utfall får även effekt med att forma och definiera din rumpa. Som all träning kan man även få effekt på din ämnesomsättning och kaloriförbränning.

Som alltid är det viktigt att lyssna på sin kropp vid all typ av träning. Vi alla är olika. D.v.s. viktigt med rätt teknik, progression, vila och återhämtning.

Lycka till!

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?