träningsprogram triceps, träningsrutin armar, träningsprogram armar

Träningsform

Styrketräning

Utrustning

curlstång, skivstång

Tränare

Träningplatsen

Nivå

Medium

Programlängd

1 Träningspass

Fokusområde

Träningsprogram triceps

Om programmet

Träningsprogram triceps för optimalt muskelbyggande av triceps dvs största delen av dina arm. Utför detta triceps pass var 5e till 7e dag under en 8 veckors period. Sträva efter att hela tider addera så mycket vikt du kan enligt passets riktlinjer. Om du gör detta och gör det korrekt, så kommer resultatet.

Hur gör man då?

Utför de tre övningarna från toppen till botten, dvs först bänkpress med smalt grepp, sedan dips (gärna med viktbälte) och slutligen liggande tricepspress med curlstång. Övningarna skall köras så att du inte orkar mer. Är det för lätt eller svårt, justera vikten. Tänk dock på att det är fokus att utföra övningen korrekt. Det är effektivast för din träning och skaderisken är mindre.

Betygsätt gärna programmet! Vi söker hela tiden nya träningsprogram, välkomna att bidra.

Lite info om triceps

Triceps brachii eller rätt och slätt triceps är viktig muskel och en muskel som du använder i exempelvis övningarna armhävningar och bänkpress men även i många axelövningar. Muskeln är sk. trehövdad då den har en infästning överarmens övre inre del, i överarmens övre yttre del samt den tredje i ditt skulderblad. Många tror att för att bygga stora armar måste du fokusera exklusivt på biceps, detta är helt fel. Visste du att dina triceps utgör ungefär 66% av dina armar? Liksom andra muskler som syns på din kropps baksida ägnas tyvärr inte triceps tillräckligt med fokus. För många som tränar styrketräning så tappar de just här, dvs de tenderar fokusera mer på att bygga mer biceps än triceps.

Ultimata sättet att träna din triceps är att träna övningar som aktiverar hela muskeln. Försök att successivt öka din belastning när du tränar denna muskel vilket på så sätt sakta bygger upp muskeln.

SUMMERING

Muskelbyggande
Fettförbränning
Svårighetsgrad

SUMMERING PROGRAM

Bänkpress med smalt grepp

Dips (med viktbälte om möjligt)

Liggande tricepspress med curlstång / Scullcrusher

Utför ovan övningar i 3 set á 4-6 reps.

DU KOMMER OCKSÅ ÄLSKA

träningsprogram stora armar, bicepsträning, tricepsträning, biceps, triceps, armträning, snygga armar, armmuskler
Träningsprogram de 500

ÄR DU ERFAREN INOM TRÄNING?

Träningsplatsen söker dig som har erfarenhet inom träning och som vill dela med dig av dina träningsprogram. Vill du bidra med din kunskap, inspirera och motivera våra läsare så hör av dig till oss.

DELA DIN FRAMGÅNG

Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina framsteg, hitta motivation och inspirera andra människor över hela Sverige som följer detta program. #traniningsplatsen

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?