träningsprogram armar och abs, biceps, triceps, magrutor, magmuskler

Träningsform

Hemmaträning, Kroppsviktsträning

Utrustning

Ingen utrustning

Tränare

Träningplatsen

Nivå

Medium

Programlängd

1 Träningspass

Fokusområde

Träningsprogram armar & abs

”Träningsprogram armar & abs” är ett träningsprogram som kan utföras hemma, på hotellet eller i träningslokalen.

Om Träningsprogram armar & abs

Programmet är högintensivt och tar framför allt på armar, axlar och mage. Är passet för enkelt, kör några varv extra. Är det för tungt kan du exempelvis utföra armhävningarna på knäna och vila mellan varje övning. Du känner själv vilken nivå du kan ligga på.

Varför ska du träna armar och abs?

Att träna armar och mage är en viktig del av en träningsrutin av flera anledningar:

Starka armar är avgörande för att utföra många vardagsaktiviteter (funktionell styrka), som att lyfta, bära, trycka och dra. En stark mage är även avgörande för att bibehålla stabilitet och korrekt hållning under dessa rörelser.

För många människor är väldefinierade armar och en vältränad mage önskvärd ur estetisk synvinkel. D.v.s. genom att träna armar och mage förbättras din övergripande fysik och kan därmed öka ditt självförtroende.

Att fokusera på specifika muskelgrupper, som armar och mage, hjälper till att säkerställa balanserad muskelutveckling. En viktig del i din träning är just detta.

Starka armar och en stark core är även fördelaktigt för olika sporter och fysiska aktiviteter. Oavsett om du spelar basket, simmar eller utövar yoga spelar dessa muskelgrupper en roll i din prestation och kan ge en konkurrensfördel.

Att integrera arm- och magövningar i din träningsrutin ger variation och kan göra dina träningspass roligare. Variation hjälper till att förebygga tristess och håller dig motiverad att träna regelbundet.

En stark core kan även hjälpa dig att förbättra din hållning. Det hjälper dig också att bibehålla stabilitet under sammansatta övningar och aktiviteter som kräver balans.

Kom ihåg att en träningsrutin bör innehålla övningar för alla större muskelgrupper, inte bara armar och mage. Det är viktigt att arbeta på din totala styrka och flexibilitet för att upprätthålla en balanserad fysik och minska risken för skador. Om du behöver professionel hjälp rekomenderar vi dig att konsultera med en personlig tränare eller liknande som kan hjälpa dig att skapa en träningsplan som är skräddarsydd för dina specifika mål och behov.

SUMMERING

Muskelbyggande
Fettförbränning
Svårighetsgrad

SUMMERING PROGRAM

30 Slag

10 Armhävningar

30 Slag

30 Flutter kicks

30 Slag

30 Knä mot mage

DU KOMMER OCKSÅ ÄLSKA

5 minuters magrutin, 5 minuters hemmaträning
träningsprogram stora armar, bicepsträning, tricepsträning, biceps, triceps, armträning, snygga armar, armmuskler

ÄR DU ERFAREN INOM TRÄNING?

Träningsplatsen söker dig som har erfarenhet inom träning och som vill dela med dig av dina träningsprogram. Vill du bidra med din kunskap, inspirera och motivera våra läsare så hör av dig till oss.

DELA DIN FRAMGÅNG

Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina framsteg, hitta motivation och inspirera andra människor över hela Sverige som följer detta program. #traningsplatsen

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?