träningsprogram armhävningar

Träningsform

Hemmaträning, Kroppsviktsträning

Utrustning

Ingen utrustning

Tränare

Träningplatsen

Nivå

Medium

Programlängd

1 Träningspass

Fokusområde

Träningsprogram armhävningar

Träningsprogram armhävningar är ett program din träning fokuseras på olika typer av armhävningar och där man skall ha en ordentlig grundstyrka. Programmet tar inte så lång tid men kommer garanterat kännas! Kan med fördel köra flera varv baserat på din träningsnivå. Detta program är GRATIS och du laddar enkelt ner det direkt i mobilen.

Dela gärna programmet, utmana dina vänner och betygsätt gärna.

Varför armhävningar?

Armhävningar är en populär kroppsviktsövning med flera fördelar som gör dem till ett värdefullt komplement i många träningsrutiner. Här nedan listar vi några anledningar till varför armhävningar är så himla bra övning!

Armhävningar riktar sig främst mot musklerna i bröstet, axlarna och triceps. De är en utmärkt övning för att bygga upp och tona överkroppens styrka, särskilt bröstmuskulaturen.

Armhävningar kräver heller ingen speciell utrustning. Allt du behöver är en plan yta vilket gör dem till en bekväm övning som kan göras nästan var som helst. Är du exempelvis på semester eller jobbresa, då är armhävningar perfekt!

Armhävningar efterliknar tryckande rörelser som är vanliga i vardagliga aktiviteter, som att skjuta upp en tung dörr eller lyfta föremål. Detta gör de till en funktionell övning som kan förbättra din förmåga att utföra dagliga uppgifter.Armhävningar aktiverar dessutom också core musklerna som hjälper till att förbättra magmusklerna och stabiliteten. En stark core är avgörande för att ha en god hållning och förhindra smärta i nedre delen av ryggen.

Det finns många varianter av armhävningar som kan användas för att rikta in sig på olika muskelgrupper eller lägga till variation till dina träningspass. I detta träningsprogram inkluderas armhävningar med breda grepp, armhävningar med nära grepp och armhävningar med rotation exempelvis.

Armhävningar kan dessutom modifieras för att passa olika konditionsnivåer. Nybörjare kan exempelvis börja med armhävningar mot en vägg eller armhävningar på knäna medan en högra nivå innefattar enarmade armhävningar eller explosiva plyometriska armhävningar.

Dessutom kan armhävningar hjälpa till att förbättra din förmåga att utföra andra ”tryck-övningar” såsom bänkpress genom att stärka musklerna som är involverade i dessa rörelser.

Det är även en mycket tidseffektiv övning som enkel kan användas och integreras i ett program – eller HIIT-träning för att spara tid och få ett träningspass för hela kroppen. I detta HIIT program inkluderar vi exempelvis armhävningar. Det har vi testat och kan verkligen rekommendera detta träningsprogram.

Armhävningar är en enkel övning för att kunna följa dina träningsframsteg. Du kan gradvis öka antalet reps eller gå vidare till mer utmanande varianter för att mäta dina styrkeökningar.

Även om armhävningar erbjuder många fördelar är det viktigt att utföra dem med rätt form för att undvika skador. Att bibehålla en rak linje från huvudet till hälarna, att koppla in din core och sänka bröstet till marken samtidigt som du håller armbågarna i en 45-graders vinkel är nyckelaspekter för korrekt armhävning.

Oavsett om du vill bygga upp överkroppens styrka, förbättra din övergripande kondition eller lägga till variation till din träningsrutin, är armhävningar en mångsidig och effektiv övning. Vi på träningsplatsen rekommenderar verkligen mer armhävningar i din träning.

En favorit vi gillar på träningsplatsen =)

SUMMERING PROGRAM

Muskelbyggande
Fettförbränning
Svårighetsgrad

SUMMERING 

20 Armhävningar – Djupa armhävningar

20 Armhävningar – Med rotation, armarna sträckta mot skyn

20 Armhävningar – Hindu

20 Armhävningar – Archer

20 Armhävningar – Med klapp

träningsprogram stora armar, bicepsträning, tricepsträning, biceps, triceps, armträning, snygga armar, armmuskler
Träningsprogram de 500

ÄR DU ERFAREN INOM TRÄNING?

Träningsplatsen söker dig som har erfarenhet inom träning och som vill dela med dig av dina träningsprogram. Vill du bidra med din kunskap, inspirera och motivera våra läsare så hör av dig till oss.

DELA DIN FRAMGÅNG

Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina framsteg, hitta motivation och inspirera andra människor över hela Sverige som följer detta program. #traningsplatsen

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?