yoga för nybörjare, yogaprogram, yogapass, yogarutin

Träningsform

Yoga, Yoga/stretch/flexibilitet

Utrustning

Ingen utrustning, Matta

Tränare

Yogawithjacob

Nivå

Lätt, Medium

Programlängd

1 Träningspass

Fokusområde

Yoga för nybörjare – en yogarutin av yogaprofilen Yogawithjacob

Om programmet – Yoga för nybörjare

Detta yogaprogram är framtaget av den välkända yogaprofilen Yogawithjacob tillsammans med Träningsplatsen. Programmet består av 19 yogaövningar och kan med fördel utföras hemma om du vill. Du behöver ingen utrustning för detta program. Denna rutin passar både dig som är nybörjare samt de avancerade yogautövarna.

Nedan ser du yogaprogrammet i sin helhet, såsom det ser ut när ni laddar ner det. Utför övningarna i ett flöde. Yogawithjacob har som rekommendation meddelat att man skall stanna kvar i varje övning så länge du själv känner. 

Vill du veta mer om yoga?

Här lite kort information om olika typer av denna härliga träningsform.

Ashtanga Yoga

Om du är nybörjare så kanske du ska fundera på att inte börja med denna yogaform. Ashtangayoga är en fysisk krävande form av yoga. När man utför denna typ av yoga är tanken att man använder en fast form av övningar som flyts ihop med hjälp av sin andning (vinyasa).

Bikram yoga

Det här har du säkert hört talas om. Yogan utförs nämligen i ett uppvärmt rum för att man som användare skall kunna stretcha ut kroppen än mer och minimera risken för skador. Luftfuktigheten är också hög, 40%. Bikram yogan består av en serie med 26 grundläggande yoga-ställningar och är av många en favorit inom yogan.

 Vinyasa eller power yoga

En aktiv och ”atletisk” yogastil som skapades för att locka aerobic galna västerlänningar under 80-talet. Vinyasayogan använder inte samma sekvens varje gång som ashtanga gör så yogan varierar beroende på läraren. Därför är det viktigt att förstå detta när man bokar klasser inom Vinyasa yoga. 

Summering

Berget

Ardha Anuvittasana

Halv framåtfällning

Nedåtgående hund

Utfall (vänster, höger)

Nedåtgående hund

Fyrbent stav

Uppåtgående hund

Nedåtgående hund

En arms nedåtgående hund (vänster, höger)

Duvan position (höger, vänster)

Nedåtgående hund

Triangel position (höger, vänster)

Krigare 2 (höger, vänster)

Utsträckt sidovinkel (höger, vänster) 

Du kommer också älska 

5 minuters magrutin, 5 minuters hemmaträning

Är du erfaren inom träning?

Träningsplatsen söker dig som har erfarenhet inom träning och som vill dela med dig av dina träningsprogram. Vill du bidra med din kunskap, inspirera och motivera våra läsare så hör av dig till oss.

Dela din framgång

Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina framsteg, hitta motivation och inspirera andra människor över hela Sverige som följer detta program. #traningsplatsen

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?