träningsprogram hiit

Träningsform

Hemmaträning, HIIT, Kroppsviktsträning

Utrustning

Ingen utrustning

Tränare

Träningplatsen

Nivå

Svår

Programlängd

1 Träningspass

Fokusområde

Träningsprogram HIIT

Träningsprogram HIIT är ett högintensivt träningsprogram som arbetar med hela din kropp. Detta program är inte för soffpotatisen utan är till för dem som har god kondition och styrka. Kan med fördel köra flera varv baserat på din träningsnivå. Kommentera gärna programmet.

Varför högintensiv träning?

Högintensiv träning  (HIIT) har vunnit popularitet i fitnessvärlden av flera övertygande skäl. HIIT innebär korta perioder av intensiv träning följt av kort period av vila eller lågintensiv aktivitet. Här är några av de viktigaste fördelarna och anledningarna till varför människor väljer att införliva HIIT i sina träningsrutiner:

Tidseffektivitet: HIIT-träning är vanligtvis kortare än traditionella konditionsträning. De kan ge betydande kardiovaskulära och metabola fördelar på en bråkdel av tiden, vilket gör dem idealiska för upptagna individer.

Fettförlust: HIIT har visat sig vara effektivt för att bränna kalorier och därav fettförlust. De intensiva aktivitetsperioderna under HIIT höjer din puls och ökar kaloriförbrukningen, även efter att träningen är klar.

Muskelbevarande: Till skillnad från vissa traditionella former av konditionsträning är det mindre sannolikt att HIIT leder till muskelförlust. Det kan hjälpa till att bevara muskelmassa samtidigt som det främjar fettförlust.

Variation: HIIT-pass kan anpassas till olika övningar och aktiviteter, inklusive löpning, cykling, kroppsviktsövningar och mer. Denna variation håller träningen intressant och förhindrar tristess.

Ökad uthållighet: HIIT kan förbättra uthållighet vilket gör det populärt för idrottare och individer som tränar för uthållighetsträning såsom maraton eller triathlon.

Bekvämlighet: HIIT kan göras med minimal utrustning eller till och med bara kroppsviktsövningar, vilket gör det tillgängligt för personer som föredrar hemmaträning eller har begränsad tillgång till ett gym. I vårt Träningsprogram HIIT behöver du ingen utrustning alls. Mentala fördelar: Intensiteten av HIIT kan frigöra endorfiner, som är naturliga humörhöjare. Många tycker att HIIT-träning är uppfriskande och stressreducerande.

Anpassningsförmåga: HIIT-pass kan anpassas för att passa olika konditionsnivåer och förmågor. Nybörjare kan börja med mindre intensiva intervaller och gradvis öka intensiteten allt eftersom de går framåt.

Slutligen

Det är viktigt att poängtera att även om HIIT erbjuder många fördelar är det en högintensiv träningsform och kanske inte passar alla. Personer med vissa medicinska tillstånd eller skador bör rådgöra med en sjukvårdspersonal/personlig tränare innan de påbörjar ett HIIT-program. Dessutom är det viktigt att införliva tillräcklig vila och återhämtning i din rutin för att förhindra överträning och minska risken för skador. Att införliva HIIT i din träning kan vara ett effektivt sätt att uppnå olika träningsmål, men det är viktigt att balansera det med andra träningsformer.

SUMMERING

Muskelbyggande
Fettförbränning
Svårighetsgrad

SUMMERING PROGRAM

(klicka på respektive övning för mer info)

40 st Höga knälyft

20 st Utfall

(vardera ben alterneras)

40 st Höga knälyft

20 st Squats

40 Höga knän

10 st Armhävningar

40 st Höga knälyft

30 st Mountain Climbers

DU KOMMER OCKSÅ ÄLSKA

träningsprogram kondition

ÄR DU ERFAREN INOM TRÄNING?

Träningsplatsen söker dig som har erfarenhet inom träning och som vill dela med dig av dina träningsprogram. Vill du bidra med din kunskap, inspirera och motivera våra läsare så hör av dig till oss.

DELA DIN FRAMGÅNG

Vi uppmuntrar dig att dela med dig av dina framsteg, hitta motivation och inspirera andra människor över hela Sverige som följer detta program. #traningsplatsen

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

2024 Träningsplatsen.se

or

Log in with your credentials

Forgot your details?