Träningsform

Styrketräning

Svårighetsgrad

Träningstid

Utrustning

Fokusområde

[social_warfare]

Hur gör man hantelpress

Hantelpress är först och främst en övning som tränar bröst men övningen aktiverar öven framsidan av axlarna (deltamuskeln) samt triceps. Ett mycket bra alternativ till bänkpressen. Övningen kan utföras på platt eller lutande bänk. Lutande bänk arbetar mer med den övre delen av bröstmuskulaturen. 

Så här gör du

Sitt på en bänk, en hantel i varje hand vilandes på låren. Antingen rak bänk alt. vinklad för att variera övningen. Hantflatorna vända mot varandra.

Luta dig bak mot bänken så att du får stöd med ryggen. I samma rörelse, med hjälp av låren, lyfter du upp hantlarna så att du kan hålla dem framför dig i axelbredd.

I detta läge roterar du dina handleder framåt så att handflatorna är vända bort från dig. Hantlarna bör då vara i höjd med sidorna av bröstet, med din över- och underarm i 90 graders vinkel. Var noga med att behålla full kontroll över hantlarna hela tiden. Detta kommer att vara din startposition.

Sedan, när du andas ut, använd bröstet för att pusha upp hantlarna. Lås armarna på toppen och pressa bröstet, håll för en sekund och börja sedan för ner armarna till startposition. Helst ska tiden det tar för att sänka vikten ta ungefär dubbelt så lång tid som att höja den.

Upprepa enligt ditt träningsprogram.

Du får gärna betygsätta detta, dvs hur gör man hantelpress

[kleo_gap]

[wp-review]

[kleo_gap]

Andra träningsvideos

[vc_posts_grid loop=”size:4|order_by:date|post_type:filmer” show_meta=”no” show_excerpt=”no” show_footer=”no”]

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?