hur gör man chins

Träningsform

Kroppsviktsträning, Styrketräning

Svårighetsgrad

4

Träningstid

0-10 min

Utrustning

Bars

Fokusområde

[social_warfare]

Hur gör man chins

Chins eller pullups är bland de viktigaste övningarna för både nybörjare och avancerade idrottsmän, den kan likställas med övningen squats, fast för överkroppen. Det är dock viktigt att först poängtera att det finns en skillnad mellan båda dessa övningar.  Pullups utför med dina handflator pekandes bort från dig. Chins med handflatorna mot dig. Både pull-ups och chin-ups arbetar på ryggen och armarna, men chins lägger lite mer fokus på biceps och är enklare än pull-ups. 

Generell Steg för steg

Dra upp dig mot baren, rensa baren med hakan.

Sänk dig själv i en kontrollerad rörelse och upprepa processen.

Om du inte kan utföra ett enda drag eller haka upp, arbeta med att utföra negativ. För att utföra en negativ, hoppa över stapeln och försök att sänka dig långsamt och i kontroll tills du är längst ner i rörelsen. Det här är ett bra sätt att bygga upp någon styrka som förbereder dig för den verkliga affären.

Om vi nu fokuserar på övningen Chins så börjar det med att greppar tag i stången med handflatorna som sagt riktade rakt framåt. Häng i stången med fullt utsträckta armar. Det finns 3 olika typer av avstånd man kan använda sig av för denna övning.

1. Brett isär, dvs där händerna hålls bredare än axelbrett.

2. Axelbrett.

3. Mindre än axelbrett.

Med bröstet uppåt, dra dig därefter upp mot stången till övre delen av bröstet genom att arbeta med axlar och armar. Tänk på att försöka ”dra ihop” ihop ryggmusklerna när du når full position. Arbeta dig sedan tillbaks till utgångsläget i en kontrollerad rörelse och upprepa processen.
Om du inte kan utföra en enda, försök att börja negativa chins. För att utföra en negativ, hoppa upp med hjälp av exempelvis en bänk och försök att sänka dig långsamt och i kontroll tills du är längst ner i rörelsen. Det här är ett bra sätt att bygga upp sin styrka.

Tips

Om du inte orkar utföra en full chins finns det andra sätt att uppnå detta. Man kan använda gummiband, en partner samt maskiner som hjälper till att utföra övningen. 

Om du har väldigt enkelt för chins, prova ”greppa” en hantel mellan fötterna som extra vikt. 

Hör gör man chins – betygssätt gärna

[wp-review]

[kleo_gap][kleo_gap]

Andra träningsvideos

[vc_posts_grid loop=”size:3|order_by:date|post_type:filmer” show_meta=”no” show_excerpt=”no” show_footer=”no”]

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

Forgot your details?