Träning utomhus

Sommaren är på ingång, solen skiner och endorfinerna flödar! När det är varmt ute, är det frestande att skippa träningen i instängda gym, det är desto mer lockande att flytta din träning utomhus och njuta av lite sol – vilket är bra för din kropp, eftersom den främjar D-vitaminnivåer, för starkare ben och en gladare humör. Vi på Träningsplatsen har satt ihop en lista för dig på den bästa sommar träningen för dig att utöva utomhus för under de kommande månaderna, så lämna ditt löpbandpå gymmet för regniga dagar och bege dig ut!

Cykling

Cykling är ett bra sätt att få lite sol och det är en aktivitet som är lämplig för alla åldrar och nivåer av kondition, från nybörjare till mer avancerade. Det är också den perfekta familjeaktivitet för sommarhelger. Cykling hjälper dig att bygga upp styrka i dina benmuskler –  dina lår, baksida lår, vader kommer att få en riktig träning och du kommer att märka resultat. Oavsett om cyklar mountainbike eller föredrar ett lugnare tempo, är cykling en utmärkt form av motion som också tränar din bålmuskulatur, ökar på din puls och får dina endorfiner att flöda. Glöm inte att packa vattenflaskan!

Löpning

Löpning är ingen högoddsare bland utesporter, vi svenskar älskar att löpa. Efter en hård dag vid skrivbordet på kontoret är det riktigt skönt att få lite egentid för att rensa huvudet. Löpning är en utmärkt form av träning som arbetar med hela kroppen, framför allt dina ben och din bål (tänk på hållningen bara). Kontrollera att du har rätt skor och börja långsamt – naturligtvis behöver du uppvärmning innan du sträcker ut musklerna ordentligt, för att förhindra skador. Löpning frestar på dina ben, knän och vrister. Ta dig tid att hitta lämpliga skor för utomhus löpning och ersätt dem regelbundet allt eftersom de slits ut.

Bootcamps

Fitness bootcamps har seglat upp till att bli riktigt populärt, både hemma i Sverige och även utomlands. Det kan vara ett utmärkt sätt att bli motiverad om du ibland själv är lite lat när det gäller att träna. Om tanken på att ligga i parken med en glass tilltalar dig mer än cirkelträning, knäböj och armhävningar, kanske du vill anmäla dig själv för en fitness bootcamp.

Och bli inte avskräckt vid tanken på militär instruktionsstil; de flesta bootcamps är utformade för att ge dig en push mot att få dig bättre i form. Så medan du kommer att arbeta hårt bör du se snabba resultat när det gäller att förlora vikt och toning. Fina dagar är fitness bootcamps ett utmärkt sätt att träna med vänner eller skaffa nya träningskompisar.

Simning

träna-utomhus

Simning ger dig träning för hela kroppen och tränar de flesta av dina stora muskelgrupper, vilket innebär att det kan vara den enda motion du behöver göra på din sommarsemestern i år! Oavsett om du badar i havet eller i en pool, glöm solskyddsfaktorn – du vill väl skydda huden mot åldrande? Vi rekommenderar fjärilssim för en full-body workout som stärker dina armar och axlar!

Hundpromenader

Ja, tro det eller ej, men att gå ut med hunden kan vara ett bra träningspass om du går i bra takt. Power-walking eller joggning med din hund är det perfekta sättet att njuta av solen. Och det som är bra med det hela är att hunden måste ut. De dagar där du inte har tid för en längre träningspass eller på dina vilodagar så är en halvtimmes hund promenad det perfekta sättet att hålla sig aktiv och se till att du hålla formen.

En liten kommentar dock, du måste ha en hund.

Bollsporter

träna-utomhus

Beachvolley, basket, tennis – även en omgång brännboll i parken med vänner är alla utmärkta val när det gäller att vara aktiv i sommar. Vi alla bör klämma in motionspass á 30 minuter tre gånger i veckan, därför är bollsporter helt fantastiska och roliga träningspass.

Andra artiklar

[vc_posts_grid loop=”size:3|order_by:date|post_type:post|categories:90″ show_meta=”no” show_excerpt=”no” show_footer=”no”]

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©[current-year] Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account