10 orsaker till varför vi ska dricka mer vatten

Då och då känner vi oss törstiga. Gissa vad – just när du upplever känslan av törst är du redan uttorkad. Känslan av törst är din kropps sätt att meddela att den kräver återfuktning. Din kropp består av ca 60% vatten. Det innebär att när vi är uttorkade, och de flesta av oss tillbringar våra dagar ständigt uttorkad till viss del, att vi påverkar prestandan hos en majoritet av vår kropp. Nästan alla våra system fungerar inte lika bra utan korrekt vattenintag.

Så, egentligen, vad betyder det? Varför ska vi dricka mer vatten? 

Om du inte dricker vatten, kommer du att dö. Det är rätt viktigt. Beroende på vår miljö, kan vi bara leva några dagar utan vatten – kanske en vecka. Vi kan leva mycket längre utan mat. För de flesta av oss, bör vi prioritera förbrukningen av vatten långt mer än vad vi gör idag.

Förebygger cancer. Ja, det stämmer – viss forskning menar att om vi har bra nivåer av vatten i kroppen kan exempelvis minska risken för tjocktarmscancer och eventuellt minska risken för bröstcancer.

Var mindre grinig. Forskningen säger att uttorkning kan påverka ditt humör och göra dig grinig och Allmänt förvirrad. Tänk tydligare och var lyckligare genom att dricka mer vatten.

Prestera bättre. Korrekt intag av vatten bidrar till ökad prestationsförmågan. Vatten komponerar 75% av vår muskelvävnad! Uttorkning kan leda till svaghet, trötthet, yrsel och elektrolytobalans.

Gå ner i vikt. Ibland tror vi att vi är hungriga, när vi i själva verket vi är törstiga. Vår kropp börjar slå på alla larm när vi ignorerar det. För er som försöker gå ner i vikt så är det bra att vara “hydrerad”, det kan fungera som aptitnedsättande och hjälpa till med din viktminskning. Ett bra sätt att är också att starta sin måltid med 1-2 glas vatten.

Har mindre ledvärk. Dricka vatten kan minska smärta i lederna genom att hålla brosk mjuk och återfuktad. Detta är faktiskt hur glukosamin bidrar till att minska ledvärk genom hjälp i brosk absorption av vatten.

Bli av med “avfall” och bakterier. Vårt matsmältningssystemet behöver vatten för att fungera korrekt. “Avfall” spolas ut i form av urin och svett. Om vi ​​inte dricker vatten, spolas inte det ut och samlas i vår kropp & orsakar en myriad av problem. Även i kombination med fiber, kan vatten bota förstoppning.

Förhindrar huvudvärk. Ibland huvudvärk kan orsakas av uttorkning, så dricksvatten kan förhindra eller mildra den otäcka huvudet smärta. Nästa gång ditt huvud ont, prova att dricka vatten.

Ger din hud lyster. Vår hud är det största organet i vår kropp. Regelbunden och rikliga vattenkonsumtion kan förbättra “färg”och konsistens av huden genom att låta den bygga nya celler ordentligt. Dricksvatten hjälper också huden gör sitt jobb att reglera kroppstemperaturen genom svettning.

Mata din kropp. Vatten är nödvändigt för en korrekt cirkulation av näringsämnen i kroppen. Vatten påverkas av kroppens transportsystem och när vi är uttorkade transporteras inte dessa lika bra.

Lite tips på bättre vattenintag:

30 ml/kg kroppsvikt är en bra riktlinje för ditt vätskebehov per dag. Vatten innehåller inga kalorier i sig men ger näring och räknas därför som ett näringsämne. Drick minst 1.5 liter vätska per dag!

Bär en flaska överallt med dig som en påminnelse för att dricka.

Ät råa frukter och grönsaker – de är innehåller mycket vatten. Du kan få vatten från mat, inte bara från drycker. 

Vatten innehåller i sig inga kalorier, det är till och med så att om du intar 1 liter kallt vatten (10 gradigt) förbränner kroppen ca 30 kcal för att värma upp vattnet till kroppstemperatur!

Drick vatten och andra vätskor tills du kissar ofta och med ljus färg.

Andra artiklar

[vc_posts_grid loop=”size:3|order_by:date|post_type:post|categories:90″ show_meta=”no” show_excerpt=”no” show_footer=”no”]

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss, vi återkommer snarast möjligt. Tack

Sending

©2020 Träningsplatsen.se, All Rights Reserved

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account